lzs.lv


Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputātu un citu opozīcijas parlamentāriešu iesniegto priekšlikumu grozījumiem Pievienotās vērtības nodokļa likumā, lai arī turpmāk varētu piemērot samazināto 5% pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi Latvijai raksturīgiem svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem.

Par grozījumu nodošanu izskatīšanai komisijām balsoja arī vairāki koalīcijā esošās nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK deputāti.

PVN samazinātā likme 5% apmērā Latvijā raksturīgajiem augļiem un dārzeņiem piemērota uz laiku – no 2018.gada 1.janvāra līdz 2020.gada 31.decembrim. Zemkopības ministrija un iesaistītie uzņēmumi ir pauduši vēlmi, lai šāda nodokļa likme tiktu saglabāta.

ZZS Saeimas frakcijas deputāte Dana Reizniece-Ozola domā, ka 2018.gadā ieviestā samazinātā PVN likme ir sevi attaisnojusi: samazinājusies ēnu ekonomikas daļa augļu, ogu un dārzeņu tirdzniecībā, palielinājusies legālajā tirgū strādājošo komersantu konkurētspēja.

Informācijas avots: Laukos.lv ( ŠEIT )