lzs.lv


Vakar, 17. septembrī, ZZS balsoja “PAR” Likumprojekta Grozījumi Pievienotās vērtības nodokļa likumā (785/Lp13) nodošanu komisijām, bet tomēr lielākā daļa deputātu neatbalstīja ZZS ierosinājumu. Līdz ar to priekšlikums netiek tālāk nodots komisijām.

“Ar nožēlu jāatzīst, ka jau ilgstoši diskutētais jautājums par samazinātā PVN piemērošanu pirmās nepieciešamības pārtikai – gaļai, maizei, pienam un olām šodien Saeimā tomēr tika noraidīts un netiks nodots tālāk skatīšanai komisijām. ZZS un pie frakcijām nepiederošie deputāti rosina šādas pārmaiņas ieviest jau no 2021.gada 1.janvāra. Esam uzskaitījuši virkni ieguvumus, gan iedzīvotājiem, gan uzņēmējiem, gan valstij kopumā no šādas iniciatīvas. Ir skumji atzīt, ka lielākā daļa Eiropas Savienības dalībvalstis piemēro samazinātās PVN likmes pārtikas produktiem, vai atsevišķām pārtikas grupām, bet Latvija savas valsts iedzīvotaju un uzņēmēju labā nespēj panākt risinājumus,” uzsver LZS priekšsēdētājs Armands Krauze.

—–

Saeima noraida rosinājumu samazināt PVN gaļai, maizei un piena produktiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijas deputātu izstrādātos grozījumus Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likumā, kas paredz samazināt PVN likmi maizei, pienam un skābpiena produktiem bez piedevām, svaigai gaļai un olām.

Zaļo un zemnieku savienības frakcija, kā arī pie frakcijām nepiederošie deputāti rosina šādas pārmaiņas ieviest no 2021.gada 1.janvāra.

https://ej.uz/p33u