lzs.lv


Pamatojoties uz šīs nedēļas aktivitātēm un diskusijām sociālajos tīklos attiecībā uz bijušā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ministra Jura Pūces atkāpšanās iemesliem, saistībā ar Rīgas satiksmes autostāvvietu bezmaksas izmantošanu, Latvijas Zemnieku savienība (LZS) šo jautājumu ir aktualizējusi savās diskusijās, un uzskatām, ka goda prātam un politiskajai atbildībai jāstāv pāri visam.

 

“Jebkurš politiķis vienmēr ir bijis un būs sabiedrības uzmanības centrā un ar to ir jārēķinās, ka jāvadās pēc pieņemtām politiskās atbildības, godīguma un morāles normām. Sabiedrībai nav aizsietas acis un šādas lietas mūsdienās ir izkontrolējamas un atklājamas. Ir absurdi cerēt un ticēt, ka sabiedrība ir akla. Ja mēs vēlamies negatīvo sabiedrības viedokli par politiķiem, Saeimu un valdību beidzot mainīt, tad šādi gadījumi ir jāizskauž. Mums ir jārāda sabiedrībai piemērs, nevis jādegradē vēlētāju izteiktā uzticība. Vai visiem ministriem, kuri melo ir jānonāk Saeimā?”, uzsver LZS priekšsēdētājs Armands Krauze.

 

LZS valdes priekšsēdētāja vietnieks Ringolds Arnītis: “Šādā situācijā, kad politiķis ir ne tikai melojis, bet arī savtīgi izmantojis savu amatu, dienesta stāvokli un ietekmi, Jurim Pūcem būtu jānoliek arī deputāta mandāts. Šāda rīcība nav savienojama ar tautas doto uzticību un deputāta zvērestu un grauj valsts amatpersonu tēlu sabiedrības acīs.”

 

Pēdējās dienās medijos parādījusies informācija, ka šī jautājuma kontekstā, iespējams, iesaistīta arī ministra dzīvesbiedre, Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) sekretariāta direktore Zaiga Pūce.  LZS uzskata, ja Rīgas satiksmes autostāvvietu nelikumīgi lietojusi arī Zaiga Pūce, viņai, ņemot vērā iestādi kādu pārstāv, tas nekavējoties jāatzīst un jāpamet SIF sekretariāta direktores amats. Tāpēc aicinām Jaunās Konservatīvās partijas biedri, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieci un Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas priekšsēdētāju Lindu Ozolu noskaidrot, kuras personas vēl ir nelikumīgi izmantojušas “Rīgas satiksmes” autostāvvietu bezmaksas atļaujas.