lzs.lv

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija virzīsiniciatīvu, lai likumā paredzētu aizliegumu pirmsskolas un sākumsskolas skolēniem mācību laikā lietot viedierīces.

ZZS Saeimas frakcijas deputāte, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājas biedre Līga Kļaviņa akcentē, ka jau šobrīd daudzās izglītības iestādēs mācību stundas bez mobilajiem telefoniem ir ierasta prakse, ko atzinīgi novērtē gan pedagogi, gan arī skolēni un viņu vecāki.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā, skatot grozījumus Izglītības likumā, par viedierīču lietošanu skolās bijušas daudzas diskusijas un dažādi viedokļi.

ZZS Saeimas frakcija atbalsta iniciatīvu likumā noteikt, ka īstenojot izglītības programmu, kā arī ar to saistītajos mācību un audzināšanas pasākumus, pirmsskolas un 1.-6.klašu posmā viedierīču lietošana būs aizliegta. Izņēmums būtu gadījumi, kad viedierīces izmantošana nepieciešama kāda mācību priekšmeta programmas apgūšanai.

ZZS uzskata: atsakoties no viedierīču lietošanas mācību laikā, skolēni labāk var kocentrēties zināšanu apguvei un pilnvērtīgāk komunicēt savā starpā.