lzs.lv

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) valde pirmdien, 4.oktobrī, izraudzīsies savu premjera kandidātu 14.Saeimas vēlēšanām, ko virzīs tālākai apspriešanai Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līmenī, aģentūrai LETA sacīja LZS priekšsēdētājs, ZZS līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Armands Krauze.

ZZS vienojusies, ka savu premjera amata kandidātu apspriešanai var piedāvāt katra no apvienību veidojošajām vai sadarbības partijām, lai vēlāk vienoties par vienu ZZS Ministru prezidenta amata pretendentu.

LZS iekšienē kā kandidātus apspriež bijušo Saeimas deputāti Danu Reiznieci-Ozolu, deputātus Uldi Augulis un Viktoru Valaini, norādīja partijas līderis.

Vaicāts par iespēju ZZS uz 14.Saeimas vēlēšanām veidot kopīgu sarakstu ar Latvijas Reģionu apvienību (LRA), Krauze norādīja, ka biedru vidū ir daudz diskusiju, ka abas partijas ir ar līdzīgiem mērķiem un ļoti tuvas, tāpēc šis jautājums ir atvērts.

Taču process šajā jautājumā var iet uz priekšu tikai tad, ja abu politisko spēku valdes pieņem lēmumu par oficiālām sarunām. Politiķis norādīja, ka šādas sarunas starp ZZS un LRA pašlaik nenotiek. Viņš skaidroja, ka ZZS ir atvērta sarunām par iespējamo sadarbību uz Saeimas vēlēšanām, taču konkrētu spēku, ar ko sadarboties, tagad nevar nosaukt.

FOTO: Evija Trifanova/LETA

Raksta avots un viss raksts: TVNET.LV ( https://ej.uz/6ds1