lzs.lv

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) valde ir aktualizējusi jautājumu pret ielu tirdzniecības ierobežojumiem, kurus nosaka Ministru kabineta (MK) noteikumi Nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” un kuri paredz, ka no 7. aprīļa ir atļauts atsākt tirdzniecību atklātā tirgus teritorijā, ielu tirdzniecību, rīkot nelielus gadatirgus, nosakot, ka ielu tirdzniecības organizēšanas vietā atrodas ne vairāk par 20 tirdzniecības dalībniekiem.

LZS vēršas pie valdības ar aicinājumu – skaidrot situāciju, kāda radusies ar ierobežojumiem ielu tirdzniecībā, jo esam neizpratnē par diskriminējošo attieksmi pret tirgotājiem, kuri vēlas savu produkciju realizēt ārpus telpām, kas, mūsuprāt, nerada epidemioloģisku apdraudējumu. Vēl jo vairāk šajā situācijā, kad ir tik daudz ierobežojumu, šāda droša tirgošanās ļautu mūsu pašu vietējiem ražotājiem, pārstrādātājiem un mājražotājiem realizēt savu produkciju.

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) Uzņēmēju padomes vadītāja Lienīte Caune: “Esam nonākuši pie situācijas, ka burtam ir lielāka nozīme, nekā veselajam saprātam, proti, teritorijās, kuras pēc MK noteikumiem reģistrētas kā tirgi, tirgotāju skaits nav ierobežots un tirgoties var, taču pašvaldībās, kuras vēlas rīkot āra tirdziņus un ļaut vietējiem ražotājiem realizēt savu produkciju, bet šī teritorija nav nosaukta kā tirgus, bet ir daudz lielāka platības ziņā kā tirgus, tirgoties atļauts vien 20 tirgotājiem. Pieprasām šo nejēdzību labot un nediferencēt ārpus telpas tirgot gribētājus, īpaši, ja varam piedāvāt šiem tirgotājiem daudz lielākas platības kā tirgus teritorijas.”