lzs.lv


Otrdien, 13. martā, Zemkopības ministrijā, Rīgā, notiks Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Polijas lauksaimniecības ministru tikšanās, lai diskutētu par ES Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) nākotni pēc 2020. gada, sevišķu uzmanību veltot nepieciešamībai izlīdzināt tiešos maksājumus.

 

Sanāksmē piedalīsies Igaunijas lauku attīstības ministrs Tarmo Tamms (Tarmo Tamm), Lietuvas lauksaimniecības ministrs Broņus Markausks (Bronius Markauskas), Polijas lauksaimniecības un lauku attīstības ministrs Kšištofs Jurgels (Krzysztof Jurgiel) un Latvijas zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. Baltijas valstu un Polijas lauksaimniecības ministru diskusija par KLP nākotni notiks pēc zemkopības ministra Jāņa Dūklava ierosinājuma.

 

Tikšanās laikā Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Polijas lauksaimniecības ministri parakstīs kopīgu deklarāciju, paužot četru valstu viedokli par Eiropas Komisijas (EK) paziņojumu „Pārtikas un lauksaimniecības nākotne”. EK 2017. gada nogalē publicēja paziņojumu “Pārtikas un lauksaimniecības nākotne”, kurā definē KLP prioritātes pēc 2020. gada.