lzs.lv


Lai turpinātu sarunas ar Eiropas Komisiju par ES Kopējās lauksaimniecības politiku (KLP) pēc 2020. gada, Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs  Ringolds Arnītis kopā ar Latvijas Zemnieku savienības Salaspils nodaļu 1.februārī organizēja diskusiju „Zemnieku brokastis”, kurā piedalījās Salaspils un Ikšķiles novadu zemnieki un uzņēmēji, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietniece Rigonda Krieviņa un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes priekšsēdētājs Edgars Treibergs. 

Diskusijā lauksaimnieki un uzņēmēji pauda virkni interesantu priekšlikumu un redzējumu par iespējamajām izmaiņām tiešmaksājumos nākotnē, tāpat arī ES vides un klimata jautājumos.

“Sevišķi aktuāls jautājums lauku uzņēmējiem bija jautājums par nepieciešamību saglabāt Zemkopības ministrijas panāktā ES finansējuma ieguldījumu modernizācijā, ražošanas dažādošanā un risku diversifikācijā, kā arī jaunu tehnoloģiju izmantošanā, lai paaugstinātu lauksaimnieciskās ražošanas efektivitāti. Tāpat visas ES līmenī straujāk ir jāveic nepieciešamās izmaiņas regulējumā, lai stiprinātu lauksaimnieku pozīcijas pārtikas ražošanas ķēdē, kurās diemžēl lauksaimnieki joprojām ir visneaizsargātākais posms salīdzinājumā ar pārstrādātājiem un tirgotājiem,” pēc diskusijas atzina Ringolds Arnītis.

Turpmāk arī citos novados Ringolds Arnītis regulāri rīkos „Zemnieku brokastis”, lai ar lauksaimniekiem, mežsaimniekiem, zivsaimniekiem un lauku uzņēmējiem diskutētu gan par pašreizējām aktualitātēm, gan nākotnes prioritātēm.