lzs.lv


Trešdien un ceturtdien, 13. un 14. decembrī, vizītē Latvijā ieradīsies Ļvovas apgabala (Ukraina) gubernatora Oļega Siņutkas vadītā delegācija, lai gūtu pieredzi lauksaimniecības un mežsaimniecības politikas īstenošanā, kā arī lauksaimniecības un pārtikas preču ražošanā un aprites uzraudzībā atbilstoši ES standartiem.

 

Kopā ar Ļvovas gubernatoru Latviju apmeklēs Ļvovas apgabala Lauksaimniecības politikas departamenta direktore Nataļja Hmiz, Ļvovas apgabala administrācijas Ekonomiskās politikas departamenta direktors Romāns Fiļipivs un Mežsaimniecības pārvaldes vadītājs Anatolijs Deineka.

 

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Ļvovas gubernators Oļegs Siņutka parakstīs Zemkopības ministrijas un Ļvovas apgabala nodomu protokolu par turpmāku sadarbību lauksaimniecības jautājumos. Zemkopības ministrijā notiks arī diskusija par Latvijas un Ļvovas apgabala ekonomisko sadarbību.

 

Ļvovas apgabala delegācija pieredzes  apmaiņā apmeklēs AS “Latvijas valsts meži” Mazsilu kokaudzētavu, AS  “Tukuma piens”, lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību  “Zelta ābele” zemnieku saimniecībā “Eglāji” un SIA “Getliņi EKO”.