lzs.lv


Programma norisināsies piecas nedēļas nogales, un apmācības būs saistītas gan ar politiskās ideoloģijas izprašanu, Latvijas un pasaules problēmu padziļinātu izzināšanu, līderības un komunikāciju prasmju attīstību, kā arī sniegs iespēju tikties ar Latvijas un Eiropas ekspertiem, lai veidotu kontaktu tīklu. Programmas ietvaros būs arī izglītojošas izklaides, bet pati programma noslēgsies ar sarunu festivāla “LAMPA” apmeklējumu un iespējamu uzstāšanos tajā. 

 

Pagājušajā gadā programmā “Jauno Līderu Akadēmija” kā lektori piedalījās: bijušais Latvijas valsts Prezidents Valdis Zatlers, Latvijas Republikas Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola; bijušais Latvijas Republikas Ekonomikas ministrs un partijas “Kustība Par!” valdes priekšsēdētājs Daniels Pavļuts; politiķe un Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa Egnere; Rīga Toastmasters līdzdibinātāja Vanda Dauksta; politiķis un dabas aizsardzības aktīvists Uģis Rotbergs; debašu asociācijas “Quo Tu Domā?” līdzdibinātāji; LU asociētais profesors Ivars Ijabs, SSE Riga profesors Mortens Hansens; Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra “Re:Baltica” līdzdibinātāja un žurnāliste Inga Spriņģe; Žurnāla “IR” līdzdibinātājs un žurnālists Pauls Raudseps; Telekanāla “LNT” žurnāliste Ilze Dobele; žurnālists Ansis Bogustovs, kā arī daudzi citi.

 

Programmas pamata darba valoda ir latviešu, ar atsevišķām lekcijām angļu valodā. Dalībnieku piedalīšanos programmā apmaksā Zviedrijas vēstniecība Latvijā.

 

Programmas pamatdarbība norisināsies Rīgas Ekonomikas augstskolā / Stockholm School of Economics in Riga (SSE Riga), Strēlnieku ielā 4a, Rīgā.

 

Programmas norises datumi un tēmas*:5.-6.maijs Ievads un iepazīšanās / Publiskā runa un tīklošanās18.-20.maijs Politikas līmeņi un ideoloģija / Argumentācija un kritiskā domāšana1.-3.jūnijs Ekonomika un labklājība / Kampaņas video15.-17.jūnijs Globalizācijas izaicinājumi / Saskarsme ar medijiem29. jūnijs-01.jūlijs Sarunu festivāls LAMPA / Publiskā uzstāšanās

 

Piektdienās – no plkst. 17:00 līdz 21:30 (izņemot 29.06 kur paredzēta palikšana pa nakti);* Sestdienās – no plkst. 09:30 līdz 17:00 (izņemot 05.05 un 30.06 kur paredzēta palikšana pa nakti);* Svētdienās – no plkst. 09:30 līdz 15:00.* Programmas dalībniekiem obligāti ir jābūt pieejamiem uz visiem programmas datumiem.

 

Praktiskajās nodarbībās izmantosim piemērus no Latvijas un pasaules pieredzes, izpratīsim politisko partiju ideoloģijas un to ietekmi uz partiju programmām un problēmu risinājumiem. Ar gadījumu izpratnes piemēriem iedziļināsimies globalizētās pasaules izaicinājumos un, attīstot Jūsu līderības prasmes un publiskās runas spējas, dosim Jums iespēju izpausties iknedēļas diskusijās.  Ar ekspertu līdzdalību palīdzēsim saprast, kā topošajiem politiķiem un sabiedrības līderiem komunicēt ar presi un medijiem un to, kādas iespējas politiskajām un sociālajām kampaņām sniedz mediji un sociālie tīkli. Šīs programmas ietvaros Jums būs iespējasattīstīt arī savas argumentācijas un kritiskās domāšanas spējas.

 

Dalībai programmā tiks izvēlēti 15-20 Latvijā dzīvojoši jaunieši.  Dalībniekiem no Latvijas reģioniem tiks kompensēti transporta izdevumi un nodrošināta viesnīca Rīgā.

 

Pieteikties dalībai programmā var līdz 2018. gada 19. martam. Atbilde par dalību tiks sniegta līdz 2018.gada 6. aprīlim.  Pieteikumam obligāti ir jāpievieno motivācijas video (maksimālais garums 3 minūtes).   Vairāk informācijas un pieteikšanās: http://registration.sseriga.edu/jauno-lideru-akademija-2018