lzs.lv


Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde, pirmdien, 23.oktobrī, uzklausot pašvaldību pārstāvju viedokļus, vienojās par nepieciešamību turpināt valsts atbalstu internātskolu uzturēšanai. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola apliecināja, ka tiek veikti aprēķini un tiks piedāvāti atbilstoši varianti, lai pašvaldības arī turpmāk varētu nodrošināt visiem bērniem atbilstošu izglītību.

 

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis akcentēja: ”Nav pieļaujams, ka Izglītības un zinātnes ministrija maina internātskolu uzturēšanas kārtību un paredz no nākamā gada to finansēšanu pilnībā nodot pašvaldību ziņā. Mums ir jādomā par to, lai katram bērnam būtu iespējas apmeklēt skolu un iegūt atbilstošu izglītību, tāpēc šādi sasteigti lēmumi netiks atbalstīti. Kamēr nav atrasts jauns internātskolu finansēšanas modelis ir jāsaglabā esošā kārtība un valstij jāpalīdz pašvaldībām”.

 

ZZS valdes sēdē pirmdien piedalījās Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede un Salas novada domes priekšsēdētāja Irēna Sproģe. Gan Kandavas, gan Biržu internātskolās mācās skolēni gan no attiecīgajām pašvaldībām, gan kaimiņu pašvaldībām. Pedagogiem ir uzkrāta nozīmīga pieredze un internātskolas audzēkņiem ir iespēja gan iegūt zināšanas, gan arī saņemt atbalstu, ievērojot to, ka skolēni nereti ir no maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm.

 

Ministre D.Reizniece-Ozola apliecināja, ka Finanšu ministrija veic aprēķinus un piedāvās vairākus variantus, kā nodrošināt valsts finansējuma turpmāku piešķiršanu internātskolu uzturēšanai.

 

Par savu nostāju ZZS pirmdien informēja pārējās valdību veidojošās partijas.