lzs.lv


Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs uzdevis Pārtikas un veterinārijas dienestam (PVD) izanalizēt vairāku Latvijā tirgoto ārvalstīs ražoto pārtikas produktu sastāvu un noteikt, vai šie produkti identiski analoģiskiem (viena zīmola identiskā iepakojumā) citās ES valstīs tirgotajiem, vai arī tie sastāva ziņā atšķiras.

 

Pārtikas produktu sastāva atbilstība analoģiskām citās valstīs tirgotām pārtikas precēm nepieciešama, lai pārbaudītu Eiropas Komisijas prezidenta Žana Kloda Junkera 13. septembrī sacīto, ka dažās Eiropas daļās cilvēkiem tiek pārdoti zemākas kvalitātes pārtikas produkti, nekā citās valstīs, lai gan iepakojums un zīmols ir identiski.

 

“Nav pieņemami, ja viena zīmola produkti  dažādās Eiropas Savienības valstīs tiek tirgoti atšķirīgā kvalitātē. Ja  Eiropas Komisijas prezidenta teiktais par zemākas kvalitātes pārtikas  pārdošanu atsevišķās Eiropas Savienības valstīs, tajā skaitā arī  Latvijā, atbilst patiesībai, tad es rosināšu izmaiņas Eiropas Savienības  normatīvajos dokumentos, kas aizliegtu pārtikas ražošanas uzņēmumiem  ražot viena zīmola pārtikas produktus ar atšķirīgu sastāvu. Latvijas  iedzīvotājiem ir tiesības zināt, kuri ārvalstu pārtikas ražošanas  uzņēmumi piekopj negodīgu komercpraksi,” norāda zemkopības ministrs  Jānis Dūklavs.