lzs.lv


Labklājības ministrs Uldis Augulis ceturtdien un piektdien, 16. un 17.jūlijā, Luksemburgā piedalīsies Eiropas Savienības (ES) nodarbinātības, sociālās politikas un dzimumu līdztiesības ministru neformālajā sanāksmē, kuru rīko Luksemburgas prezidentūra ES Padomē.

Ministrs neformālās sanāksmes laikā piedalīsies diskusijās par nodarbinātības un sociālās jomas aktuālajiem jautājumiem ES pārvaldības sociālās dimensijas kontekstā. Tāpat ministri diskutēs par izmaiņām dalībvalstu darba tirgos un ar tām saistītajiem izaicinājumiem, kas skar sievietes un vīriešus.

Sarunās ministrs uzsvērs, ka daudzām reformām ir būtiska sociālā ietekme, kas atbilstoši katras dalībvalsts situācijai ir arī jāņem vērā un jārisina. Vienlaikus nepieciešams efektīvi izmantot esošos mehānismus, ko sniedz arī pieredzes apmaiņa starp dalībvalstīm.

Savukārt, apmainoties viedokļiem par dzimumu līdztiesības jautājumiem, U.Augulis akcentēs darba un ģimenes dzīves saskaņošanas jautājumus, kas ir aktuāli gan Latvijā, gan citās dalībvalstīs. Pašlaik tiek risināti tādi jautājumi kā atvaļinājumi un pabalsti vecākiem, bērnu aprūpes pakalpojumu pieejamība, elastīgas darba laika nodrošināšanas iespējas u.c.

Vienlaikus ministrs uzsvērs, ka joprojām sabiedrībā pastāv stereotipi par sievietēm un vīriešiem atbilstošām lomām un noteiktu rīcību, kuru novēršanai svarīgi turpināt iesākto darbu, tostarp sabiedrības informēšanas jomā.