2012. gadā Talsu novada deputāti pieņēmuši turpat tūkstoti lēmumu



Talsu novada domē ir ievēlēti 17 deputāti, un izveidotas piecas pastāvīgās deputātu komitejas: finanšu komiteja, kuru vada domes priekšsēdētājs Miervaldis Krotovs; attīstības un starptautisko sakaru komiteja – komitejas priekšsēdētāja Solvita Ūdre; tautsaimniecības komiteja – komitejas priekšsēdētājs Alfons Spēks; sociālo un veselības jautājumu komiteja – komitejas priekšsēdētājs Ainārs Lūks; izglītības, kultūras un sporta komiteja – komitejas priekšsēdētājs Andris Dedzis. Katrā komitejā darbojas 8-10 deputāti.

Talsu novada domes deputāti kopā sanāk12 reizes mēnesī – divas reizes mēnesī pirmdienās, trešdienās un ceturtdienās notiek komiteju sēdes un divas reizes mēnesī (nākamajā ceturtdienā pēc finanšu komitejas) – domes sēdes. Pirmā komiteju nedēļa ir pirmā pilnā kalendārā mēneša nedēļa, līdz ar to katru mēnesi tiek sastādīts īpašs komiteju un domes sēžu norišu grafiks.  

Komiteju sēdēs deputāti izskata pašvaldības struktūrvienību, pagastu pārvalžu, iestāžu un aģentūru iesniegtos lēmumprojektus un savas kompetences ietvaros lemj par to tālāko virzību izskatīšanai domes sēdē, savukārt domes sēdē deputāti pieņem galīgo lēmumu par komitejās akceptētajiem un domes sēdes darba kārtībā iekļautajiem lēmumprojektiem.

Domes darbu reglamentē Talsu novada pašvaldības nolikums, saskaņā ar to domes kārtējām sēdēm jānotiek divas reizes mēnesī – katra mēneša otrajā un ceturtajā ceturtdienā. Domes kārtējās sēdes sasauc domes priekšsēdētājs, nosakot sēdes norises laiku, vietu un darba kārtību.

Pagājušajā gadā notikušas pavisam 26 domes sēdes, tostarp trīs ārkārtas domes sēdes. Gada laikā novada domes deputāti pieņēmuši 921 lēmumu, kas ir par deviņiem mazāk nekā 2011. gadā.

Šajā gadā pirmās komiteju sēdes notika 7. janvārī, savukārt domes sēde notiks 17. janvārī. Kādā no janvāra domes sēdēm plānots pieņemt novada pašvaldības budžetu 2013. gadam.

 

Informāciju sagatavoja:
Anita Zihelmane,
Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr. 63232115, 26117812, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.


Pagastu pārvaldnieki tiekas ar domes vadību
ZZS frakcijā dažādi viedokļi par eiro ieviešanu

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://lzs.lv/

LZS © 1990-2021

Spied Enter